Οι διαφημιστικές εταιρείες όλου του κόσμου θα έκαναν τα πάντα, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στους πιο διάσημους YouTubers. Καθώς η τεχνολογία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, είναι φυσικό ολοένα περισσότεροι να εξοικειώνονται με τα μέσα που έχει να μας προσφέρει. Το διαδίκτυο αποτελεί σαφώς τη δημοφιλέστερη πτυχή της τεχνολογίας, ενώ η χρήση των κινητών συσκευών έχει καταφέρει να πολλαπλασιάσει τους χρήστες του ίντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο. Και το YouTube φιγουράρει ανάμεσα στις πιο διάσημες, εμβληματικές και πραγματικά αναντικατάστατες εφαρμογές και ιστοσελίδες.

Ως εκ τούτου, υπάρχει ένα τεράστιο κοινό που επηρεάζεται από οτιδήποτε δημοσιεύεται στο YouTube. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία αναφέρεται από κάποιον πασίγνωστο YouTuber! Δεν είναι μυστικό ότι ακόμη και καταξιωμένες πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες επιστρατεύουν τους δημοφιλείς αστέρες του διαδικτύου, έτσι ώστε να πολλαπλασιάσουν τις πωλήσεις τους. Επιπλέον, η σταθερή αναφορά ενός brand εκ μέρους ενός από τους πιο διάσημους YouTubers ενισχύει την εικόνα της εκάστοτε εταιρείας και αυξάνει το κύρος της στο ευρύ κοινό και την παγκόσμια αγορά.

Οι Πιο Ακριβοπληρωμένοι του YouTube

Το Forbes δημοσιεύει κάθε χρόνο μια λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους YouTubers, γεγονός που αντικατοπτρίζει την επιρροή τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πρώτη θέση βρίσκεται ένας επτάχρονος, που σχολιάζει παιχνίδια στο κανάλι Ryan Toys Review. Τα κέρδη του ανέρχονται στα 22 εκατομμύρια δολάρια, ποσό αστρονομικό! Και οι υπόλοιποι στη λίστα παρουσιάζουν ανάλογα κέρδη εκατομμυρίων, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετικά επιτυχημένους.

Βεβαίως, τα παιχνίδια δεν αποτελούν τη μοναδική αγορά που επηρεάζεται από το YouTube. Αντίστοιχη επιτυχία παρουσιάζουν οι αγορές των ρούχων και καλλυντικών, του καζίνο και της ψυχαγωγίας γενικότερα. Οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να ωφεληθεί από μια ενδεχόμενη συνεργασία με κάποιον διάσημο influencer που παρουσιάζει εκπομπές στο μεγαλύτερο κανάλι με βίντεο σε ολόκληρο τον κόσμο. Γι’ αυτό και αυτού του είδους η διαφήμιση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, με τεράστιες προοπτικές επιτυχίας και περαιτέρω ανάπτυξης.